Det Kgl. Bibliotek – Aarhus

”GLÆD DIG TIL ET FORNYET BIBLIOTEK” skrev Det Kgl. Bibliotek i Juni 2017, og d. 8. februar kunne alle, der var med til at fejre åbningen på en smuk, tidlig forårs solskinsdag, glæde sig.

Glæde sig, over det fantastiske resultat af mange timers ihærdigt og entusiastisk arbejde lige fra projektfasen start og til slut hvor det smukke resultat står færdigt.

Målet har bl.a. været, at trække Universitetsparkens grønne univers med ind i biblioteket i form af en bibliotekshave i organisk form, med smukke lysegrønne træer og en tæt bundbeplantning af bl.a. Husfred, Ophiopogon, Anthurium og kæmpebregner. Dette har Deichmann Planter arbejdet i tæt dialog med arkitekt og bygherre omkring. Der har været mange drøftelser undervejs omkring plantevalg og udtryk, og det endelige resultat er nu blevet en fantastisk let og luftig have med Bucida buceras – lette luftige træer der lader lyset trænge ned og kaste smukke silhuetter ind i rummet. Lyset kommer dels fra de skrå ovenlysvinduer, men der er suppleret rigeligt med LED Spots der tilfører træerne det ekstra lys der skal til både på de lange vinterdage, men også på de gråvejrsdage der er i Danmark.

Lyset skaber stemning og dramatik i rummet og det fremhæver planternes farver, og frem for alt, det skaber trivsel for planterne, så haven kan trives og blive til fremtidig glæde for alle husets brugere og gæster.