Glyptoteket

Ny Carlsberg Glyptoteks Vinterhave får nye Palmer

I slutningen af marts måned 2010 leverede og tilplantede vi 3 store Phoenix canariensis i Ny Carlsberg Glyptoteks Vinterhave.

De eksisterende Palmer var på dette tidspunkt ca. 20 meter høje man vurderede, at de havde endnu kun få år tilbage i den smukke gamle bygning fra 1906 idet de ellers ville vokse ud gennem hvælvingerne i kuplen, derfor ønskede Glyptoteket at der allerede nu blev plantet nye palmer således at de kunne nå at komme godt igang inden de gamle med vemod måtte fjernes.

Det er ganske udsædvanligt at Phønix canariensis opnår en højde som her, og i Spanien troede man da heller ikke på at det var en Phoenix canariensis - men de måtte give os medhold i at det er det.

Historien viser med tydelighed planters evne til at akklimatisere sig og tilpasse sig nye vækstbetingelser. I naturen bliver Phoenix canariensis "kun" ca. 12 meter, men her er de altså næsten dobbelt så høje. Det skyldes især, at palmerne i deres naturlige omgivelser udendørs bliver holdt nede af sol og varme, imens de i Ny Carlsberg Glyptoteks Vinterhave har måttet strække sig efter lyset højt oppe.