Kontorplanter

Når man skal udvælge den rigtige plante eller planter til kontoret, showroomet, restauranten, hjemmet eller hvad der nu end måtte være tilfældet, kan det være enormt svært at danne sig et overblik over hvad der er den ”rigtige” plante, lige præcis til jeres rum.

Kontorplanter er en skøn ting. De har både en høj dekorativ værdi, men samtidig kan planter også være med til at sikre dig et bedre indeklima. Føler du dig tit træt og tung i hovedet, kan det være et udtryk for, at luftens kvalitet simpelthen er for dårlig. Den gode nyhed er, at planter kan have en positiv effekt på dette. Undersøgelser viser at planter kan gå ind og påvirke et rums luftfugtighed og at bedre luftfugtighed har en virkning på luftens kvalitet. For tør luft kan resultere i irriterede luftveje, udtørrede slimhinder. Tør luft er typisk meget hyppigt i de koldere måneder, hvor der fyrres mere på kontorer og lokaler rundt omkring.

Planter renser luften og sænker temperaturen

I alle planter foregår der fotosyntese, hvor planten, bl.a. optager co2 og omdanner til ilt. Med andre ord, er planten et levende organ som optager næring i dens rodsystem og ånder ”vejret” ud gennem dets blade.

Yderligere medfører planter i kontormiljøet at temperaturen sænkes. Det ses oftest i sommerperioderne hvor planterne er med til at opsluge en del af solens stråler, og sørger også for unødig genskin reflekteres på overflader og dermed varmer yderligere op.    

Vigtige faktorer for kontorplanter - lys og temperatur.

Før man anskaffer sig en masse planter, er det væsentlig at overveje vigtigt at overveje om der er de forhold til stede, som giver planterne de rigtige forhold for at trives.

Derfor giver det god mening, at man gør sig overvejelser om, hvor planterne skal stå, før man beslutter sig for hvilken type kontorplante man vil have.

Er der nok plads til at planten kan vokse, eller står den klemt mellem møblementer?

Er der nok lys til at netop den type plante kan trives? Står planten i direkte sollys? Alle disse er væsentlige spørgsmål man bør stille sig selv, forud for køb af nye planter.

En plante kan ikke leve hvis lyset måles til under 600 Lux, i rummet den står i. I så fald vil fotosyntesen gå i stå, og planten vil langsomt dø og med den, de mange gavnlige effekter ved at have planter stående.

Dette kan afhjælpes ved at der suppleres med lys i passende mængde og tid hver dag. Temperaturen er også vigtig. Alle tropiske planter skal have min. 16 grader for at overleve og nogle er mere temperatur følsomme end andre.  

Rådgivning til køb af kontorplanter

Som landets ældste firma indenfor rådgivning, etablering og vedligeholdelse af planter, er vi en god, stabil, kreativ og ikke mindst konkurrencedygtig samarbejdspartner.

Vi tilbyder gratis og uforpligtende rådgivning. Vi er behjælpelige ved projektering og vi fremskaffer specielle tropiske og subtropiske kontorplanter. Vi tilplanter og leverer alle former for indendørs beplantning i tæt samarbejde med vores kunder.

Udendørs opgaver så som beplantning ved indgangspartier og på terrasser er vi også gerne behjælpelige med. 

Hos Deichmann Planter lægger vi vægt på kreativitet og kvalitet. Vi bestræber os på, at skabe nogle smukke helhedsløsninger i tidens ånd, tilpasset indretning og arkitektur. Samarbejde og dialog er altid i fokus.

Den bedste kvalitet og en excellent service er vores målsætning. Vi leverer planter og tilbyder planteservice i hele landet.

Ring gerne til os med spørgsmål eller få en snak om netop lige dit projekt.

Kontakt os her