Vedligeholdelse af plantevægge og mosvægge

Drift og vedligeholdelse er også en væsentlig faktor, som man bør gøre sig tanker om inden etablering af en plantevæg eller en mosvæg. Alt efter hvor ”vild og utæmmet” man ønsker at væggen skal udvikle sig, eller alt efter hvor perfekt og velsoigneret man ønsker at den skal fremstå, vil det være nødvendigt med en plan for pleje af plantevæggen.

 

Få en aftale til drift og løbende vedligehold

Hvis du kunne tænke dig plantevægge, skal du være opmærksom på, at der er behov for mere jævnlig vedligeholdelse. Ved opsætning af plantevæggen indretter vi også systemer, der sørger for den rette mængde vand til planterne. Udover selvvanding er der også behov for mere pasning af pleje for at holde planterne i den ønskede form. Derfor tilbyder vi hos Deichmann Planter en fast vedligeholdelsesaftale med fuld plantegaranti.

Aftalen omfatter:

- Kontrol med vanding- & gødningsanlæg.
- Kontrol med ledetal og Ph værdi.
- Tilførsel af rette mængde tilpasset gødning alt efter årstid og plantetyper.
- Soignering, afstøvning og vask af plantevæg efter behov
- Udskiftning af de planter der måtte trænge, således at væggen altid fremstår smuk og velplejet.

Vores gartner kommer på de aftalte tidspunkter og sørger for at give plantevæggen de næringsstoffer, der er behov for. Desuden evaluerer gartneren løbende, så det altid er den rette vedligeholdelse dine planter/plantevægge får.

 

Drift og vedligeholdelse af mosvæg

I modsætning til plantevægge kræver vores mosvægge næsten ingen vedligeholdelse. Mos har ikke behov for vand, så der er derfor ikke så meget at overveje ved drift af mosvægge. Dog er det vigtigt med den rette placering, da mosset ikke er velegnet til placeringer i direkte sollys eller områder med høj luftfugtighed. En mørk plet, hvor der ikke kommer sollys, er en ideel placering for mosvægge. Derfor er mosset velegnet som dekoration til områder, der ikke har meget naturligt lys.